Otkup Srebra

Srebro

Srebro se pored zlata ubraja u pelmenite metale.Karakterše ga mekoca,rastegljivost i lako kovanje.U dalekoj prošlosti se koristilo za pravljenje nakita pa je zato pogodno za oblikovanje i izvlacenje tankih žica.Zbog svojih posebnih hemijskih i fizickih osobina njegove legure mogu naci primenu u raznim oblastima elektrotehnike.

Za razliku od zlata srebro se nakon dužeg stajanja na vazduhu prevlaci tankim crnim slojem.Srebro je zajedno sa zlatom poznato od davnina.Korišceno je u trgovini kao oznaka za vredost.Od njega je kao i od zlata bio kovan novac i nakit.Stari nazivi za srebro su proizašli iz njegovih osobina kao što su sjajnost i belina.Cesto se udružuje sa bakrom, zlatom i drugim plemenitim metalima.

U velikim kolicinama,srebro se koristi za pravljenje nakita,posuda,ukrasa i kovanje novca.U cistom stanju od njega je nemoguce napraviti bilo kakve cvrste predmete iz razloga što je cisto srebro isuviše meko.Da bi se moglo napraviti sve navedeno srebro se meša najcešce sa bakrom.Interesantno je pomenuti da se srebro u srednjem veku koristlo za više namena kao što su dezinfekcija vode,prilikom skladištenja hrane,lecenja rana i opekotina.

U 19. Veku mornri su stavljali novcice od srebra u burad sa vodom ili vinom da bi dezifinkovali tecnost za pice.Pomenucemo takodje da cisto srebro ne tamni na vazduhu.Ako potamni to je znak da se u vazduhu nalazi sumpor.


Otkup srebra

Pored otkupa zlata, otkup srebra spada u jednu od uslužnih delatnosti zlatare Lorafo.
Usluge koje se ticu srebra i koje nudimo obuhvataju :

Otkup srebrnjaka
Otkup srebrnog nakita
Otkup srebrne poluge
Otkup predmeta od srebraŠta je sve potrebno za otkup?

  • Pozovete nas
  • Procenimo vrednost
  • Potvrdimo dogovor
  • Isplatimo Vas u istom trenutnku