Najčešća pitanja

Da li je moj zalog siguran?
Da. Vaš zalog je siguran u svakom smislu. Ukoliko je zalog dragocenost, čuva se u sefovima renomiranih banaka. Ukoliko je automobil, smešten je u specijalne garaže. Mi garantujemo za Vaš zalog!

Gde mogu da prodam zlato i druge vrednosti?
Zlato, srebro, nakit i ostale vrednosti možete prodati nama. No, dobro razmislite da li želite da prodate, jer ako prodate onda zauvek ostajete bez Vaših dragocenosti. Zalagaonica Royal Vam nudi mogućnost da založite Vaše vrednosti i dobijete novac. Mi Vama vraćamo vrednosti u trenutku kada Vi vratite novac, prosto je, a Vi ćete i dalje imate Vaše dragocenosti. Ukoliko ste odlučni u nameri da prodate vrednosti, možete to učiniti kod nas. Za sve informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Kada dobijam novac?
Da li se vrši otkup, odnosno da li prodajete vrednosti nama ili zalažete nije bitno, Vi u svakom slučaju novac dobijate odmah!

Šta je to zalog?
Naša Zalagaonica objašnjava zalog na sledeći način: jednostavno je - donesete Vaše vrednosti, založite ih na određeno vreme, dobijete novac na zajam i kada Vi vratite novac, mi Vama vraćamo Vaše vrednosti (koje mogu biti zlato, srebro, nakit, dukati, nekretnine, automobili i slično). Tako da zalog predstavlja onaj vremenski period dok su Vaše dragocenosti kod nas.

Da li je bolje da založim predmet ili da prodam?
Vi odlučujete. Vaše je pravo da li ćete prodati i odmah imati novac ili ćete se odlučiti da pozajmite novac i založite vrednosti. Ukoliko se odlučite za ovo drugu, definitvno ćete bolje proći, jer ćete nabaviti novac koji Vam je potreban i kasnije ćete opet imati Vaše dragocenosti.

Koje predmete mogu sve da založim?
Možete založiti sve predmete koje želite. Neki od predmeta za zalog mogu biti: zlato, srebro, nakit, automobil, nekretnine, umetničke slike, antikviteti itd... Najbolje je da nas kontaktirate za detaljne informacije vezane za predmet koji želite da založite u zalagaonici Royal.