Kako zalagaonica određuje vrednost pozajmice za Vaš predmet?

Da li ste se ikada zapitali kako zalagaonica određuje iznos koji ćete dobiti za svoj predmet? Bez obzira da li razmišljate o tome da založite mali zlatni prsten ili TV sa velikim ekranom, postoji nekoliko faktora koji ulaze u igru kada određujete koliko ćete dobiti za svoj zalog.


Procena predmeta


Šta da založim? Proces zalaganja počinje kada kupac unese predmet u Royal zalagaonicu. Uobičajene stavke koje zalažu kupci uključuju:


- zlato
- srebro
- zlatnici i dukati
- nakit
- satovi
- drago kamenje
- antikviteti
- umetničke slike
- i još mnogo toga


Zlato, srebro i platina su popularni predmeti — koji se često kupuju, čak i ako su u obliku polomljenog nakita koji ima malu vrednost preprodaje. Slično tome, nakit koji sadrži pravo drago kamenje ima vrednost čak i ako je slomljen ili nedostaje.


Procena stanja Vašeg predmeta


Zalagaonica procenjuju stanje i upotrebljivost artikla tako što testiraju predmet i ispituju ga da li ima nedostataka, ogrebotina ili drugih oštećenja. Drugi aspekt koji utiče na tržišnost je ponuda i potražnja za artiklom u zajednici ili regionu.


Da bismo procenili vrednost različitih artikala, koristimo vodiče, kataloge, internet pretraživače i sopstveno iskustvo. Većina naših zalagača je obučena za identifikaciju dragulja i plemenitih metala za procenu nakita. Jedan od rizika prihvatanja polovne robe je taj da predmet može biti falsifikovan. Ako je artikal falsifikovan, kao što je lažni Rolex sat, nećemo ga uzeti. Politika naše kompanije je da prodajemo samo originalnu robu.



Kako zalagaonica određuje vrednost pozajmice za Vaš predmet?


Koliko stvarno možete dobiti za Vaš predmet?


Da bi odredio iznos kredita, naš zalagač treba da uzme u obzir nekoliko faktora. Ključni faktor je predviđena vrednost preprodaje predmeta. Ovo se često misli u smislu raspona. Najniža tačka je veleprodajna vrednost Vašeg artikla u slučaju da zalagaonica ne može da ga proda našim kupcima zalagaonice, a mi odlučimo da ga prodamo veletrgovcu polovne robe. Viša tačka je maloprodajna cena ako se Vaš predmet proda u zalagaonici.


Da li je Vaš predmet u velikoj potražnji?


Zalagaonica takođe uzima u obzir ponudu i potražnju za predmetnim artiklom kako bi utvrdila da li misle da će na kraju prodati predmet veletrgovcu po veoma sniženoj ceni ili maloprodajnom kupcu zalagaonice. Ako smatramo da je lokalno tržište za Vaš artikal zasićeno i da ćemo morati da ga istovarimo veletrgovcu, snizićemo ponuđeni iznos kredita.


Pozovite nas za dodatne informacije na broj telefona 065 333 65 77 ili nas posetite na adresi Jurija Gagarina 149, Novi Beograd.